کارنامه 12 ساله محمدرضا اسکندری در ترازوی نقد

بررسی کارنامه 12 ساله محمدرضا اسکندری نشان می دهد که مدیریت جدید باید از درس های گذشته استفاده کند.

به گزارش تحریریه، محمدرضا اسکندری پس از 12 سال از سازمان اقتصادی کوثر خداحافظی کرد و جای خود را به یک مدیر جوان داد. بررسی کارنامه وزیر اسبق جهاد کشاورزی نقاط ضعف و قوت زیادی را نشان می دهد که با هدف کمک به مدیریت جدید باید بررسی شود تا قابلیت درس آموزی داشته باشد.

در آبزی اکسیر کوثر آخرین صورتهای مالی شش ماهه حسابرسی شده این شرکت ١٣ میلیارد تومان زیان خالص را نشان می دهد، آنهم در سالی که قیمت پروتئین سر به فلک زد. این شرکت در برخی سالهای قبل نیز زیانده بود و البته توسط اسکندری افتتاح و بنیانگذاری شد. برخی برآوردها حاکی از این است که طی هشت سال گذشته تقریبا صد میلیارد تومان در این شرکت سرمایه گذاری و هزینه شده که ظاهرا به نتیجه نرسیده است. این شرکت در سالهای اخیر درگیر حواشی زیادی هم شد که یکی از آنها فوت هفت نفر کارگر و غرق شدن کشتی در دریای خزر و نابودی و انهدام قفس های پرورش ماهی بود.

شرکت اجداد سپیدان به عنوان وارد کننده دام سبک میلیون ها دلار ارز ٤٢٠٠ تومانی را هزینه کرده است و ظاهرا هم اکنون سه میلیون یورو ارز وارداتی بلاتکلیف و رفع تعهدنشده ارزی دارد که حل آن کار راحتی نیست. از سرانجام پروژه بز سانن اطلاع رسانی جامعی انجام نشده است.

شرکت مکانیزاسیون نیز از دیگر طرح های اسکندری بود که به نتایج چشمگیری نرسید. پرهیزگار مدیرعاملی که نه سال در این شرکت مدیریت کرده فرصت کافی برای نتیجه گیری داشته است و علیرغم سفرهای زیاد به کشورهای بلژیک و فرانسه نتوانسته است در جهش فناوری مکانیزاسیون موثر واقع شود. ظاهرا نمونه ساخت داخل این شرکت محل انتقاد کارشناسان بوده است.

شرکت پنبه دانه های روغنی خراسان روغن هسته انگور تولید می کند و کار را توسعه داده است، اگرچه عده ای معتقدند به دلیل عدم توجیه اقتصادی و گران بودن این نوع روغن تولید آن به صرفه نیست.

احیای لاین ارین که همان مرغ هلندی زنده در دوران جنگ است دوباره راه اندازی و فعال شده است. در حالیکه گله های شرکت راس و اویاژن طی سالهای گذشته بیشترین واردات را توسط شرکتهای اجداد زربال و ماهان و مرغک داشته اند و مقدار زیادی نهاده دولتی با ارز دولتی هزینه این طرح شده است. کارشناسان معتقدند که به جای تمرکز بر راس اگر بر اصلاح نژاد آرین تمرکز شده بود ثمرات بهتری به بار می نشست.

شرکت های فعال در حوزه ساختمان، پیمانکاری، معدن، سیم و کابل، لبنیات، بازار سرمایه، خوراک دام، آرد، بازرگانی و ... در زیرمجموعه سازمان کوثر وجود دارد که علیرغم درخشش های موردی، معمولا بد مدیریت شده و نتوانسته اند فعالیت چشمگیری انجام دهند.

دور باطل استفاده از مدیران کارنابلد و بدون ارزش افزوده مشخص بزرگترین چالش مدیریت جدید سازمان کوثر و در سطح بزرگتر بنیاد شهید است.

پایان/

۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۳
کد خبر: 12792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =